"Apotheek te koop" 24.11.2015

De zoektocht naar een apotheek om over te nemen verloopt niet altijd van een leien dakje. En waar te starten? Beroepsvereniging, groothandel, van horen zeggen, apotheken langsgaan... dikwijls nog een geheimzinnige bedoening voor jonge apothekers die enthousiast aan de slag willen.

Helaas stel ik vast dat vele jonge apothekers soms te snel willen overgaan tot aankoop uit schrik om geen kans op overname meer te hebben of krijgen. Maar weet men wel wat men koopt? Voor velen een beslissing voor het leven... en er moet nog geleefd worden ook.

Regelmatig begeleiden we apothekers in hun zoektocht en beslissingsproces. Door jarenlang in de eigen apotheek gewerkt te hebben, is het makkelijker signalen op te merken. Een boekhouder beperkt zich tot cijfers. Voor een groothandel dikwijls een belangrijk moment om een klant te winnen of verliezen.

Een bezoek aan de apotheek die te koop staat samen met de kandidaat-overnemers is soms voldoende. Opportuniteiten en gevaren worden blootgelegd.  Bij eventuele vastgoed-vraagstukken kan u ook bijgestaan worden. Ook meerdere apotheken kunnen tegenover elkaar gezet worden. 

Sta je op het punt een apotheek over te nemen en toch nog wat twijfels... doe beroep op onze gedegen kennis. Bij ons krijgt u volledig onafhankelijk advies!

Aarzel niet ons te contacteren via de contactpagina.

Back to overview